Fitoelita metastop 50 tableta

1.000,00 RSD

PHITOELITE METASTOP tablete post-operativna pomoćna terapija kod malignih tumora pasa i mačaka.

Šifra proizvoda: 2335 Kategorije: , , ,

Opis

Farmakološka svojstva: mehanizam delovanja preparata je značajna fitoterapeutska aktivnost bioloških aktivnih supatanci iz biljnog materijala. Polisaharidi sadržani u shitaki gljivama, uključujući lenitan n, ima antitumorsku i antimetastatsku aktivnost. Karcinostatički efekat lentinana je uglavnom rezultat aktiviranja preoizvodnje perforina. D-glukan se vezuje za površinski sloj limfocita ili na određeni serum protein, koji aktivira makrofage, T-ćelije, NK i druge efektorne ćelije. To dovodi do povećanja proizvodnje antitela, interleukina i interferona. Polisaharidi KS-2 takođe ima antikancerogena svojstva zbog indukcije interferona i stimulacije T-limfocita. Lanofil iz Reishi gljive sprečava kako rast tumora tako i rast metastaza. Pterins iz Chaga ima citostatički efekat u početnoj fazi. Aktivni sastojak čička ima direktnu anti-tumorsku aktivnost. Aktivni sastojci iz ostalih biljaka imaju antitumorsko delovanje (uključujući i rak dojke) i smanjuju rast kapilara tumora.

Proizvođač i izvoznik: VEDA, Protivno, Ruska Federacija

Oblik i sastav: tablete za oralnu upotrebu, težine 0,2g, kao aktivne sastojke sadrži ekstarkte iz biljaka: shitake gljive, reishi gljive, chaga, brokoli prothallia, mažuran, rastavić, trave repeynichika, pastirsku torbicu, cvet hellchrysum, trava bedstraw, rusa trava, list koprive, list breze, trava fireweed, biljka kantarion, echinacea purpurea, koren gaveza, meadowsweet cvet, melissa offcinalis, koren čička, cvet crvene deteline, koren sladića, cvet nevena, rizomi i koren burnet, kao i pomoćne supstance skrob, laktozu i Ca-stearat.

Pakovanje od 50 tableta od 0,2g u plasticnoj boci.

Preparat spada u nisko opasne materije. Ne poseduje kumulativna, embriotoksična i teratogena svojstva. Koristi se u postoperativnom periodu kao antimetastatičko sredstvo, ima i anti toksična, anti-tumorna i adaptogena delovanja, kao i za detoksikaciju organizma.

Doziranje: pre uklanjanja tumora se daje 3 dana pre operacije-psi: 1 tableta na 10kg telesne mase tri puta dnevno, -mačke: 1 tableta 3 puta dnevno. U postoperativnom periodu lek bi trebalo da se koristi svaka tri meseca tokom celog života-psi: 1 tableta na 10kg u toku 7 dana, -mačke: 1 tableta dnevno u toku 7 dana.

Kontraindikacije za uptrebu predstavljaju pojedinačnu preosetljivost na pojedine sastojke preparata. Kada se propusti jedna ili više doza, terapiju treba nastaviti što je pre moguće u prepisanoj dozi. Informacije o interakciji sa drugim lekovima ne postoje.

 

Fitoelita metastop 50 tableta

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Fitoelita metastop 50 tableta“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Idi na vrh