Mervue LiverPak 500 – 60 ml

2.150,00 RSD

Mervue LiverPak 500 Pasta za podršku funkciji jetre kod pasa – 60 ml

LIVERPAK 500 pasta je formulisana od strane veterinara sa sastojcima koji su ključni za zdravu jetru vašeg psa, uključujući S-adenozil metionin, mlečni čkalj, artičoku, karnitin, holin i antioksidanse.

 

Šifra proizvoda: 733 Kategorije: ,

Opis

PODRŠKA FUNKCIJI JETRE KOD PASA
MLEČNI ČKALJ (SILYBUM MARIANUM) se koristi za lečenje niza poremećaja jetre i žučne kese, uključujući hepatitis, cirozu i žuticu, kao i za zaštitu jetre od trovanja hemikalijama i toksinima iz životne sredine, uključujući ujed zmije, ubode insekata, trovanje pečurkama i alkoholom (Ludvico, 2010).
Niz farmakoloških istraživanja je pokazao da silimarin i silibinina imaju hepatoprotektivna, antioksidativna, protivupalna i antifibrotička svojstva. Pored toga, podstiču biosintezu proteina i regeneraciju jetre, povećavaju laktaciju i karakteriše ih imunomodulacijska aktivnost.
S-ADENOZIL METIONIN: S-adenozil metionin je molekul sličan nukleotidu kojeg sintetišu sve žive ćelije. Izdvaja se iz metionina i ATP-a i inicira procese od kojih je jedan suštinski za proizvodnju glutationa.
S-adenozil metionin povećava koncentraciju glutationa u jetri, pomaže u održavanju fluidnosti i funkcije ćelijske membrane, uključen je u mnoge biohemijske procese koji pomažu održavanje normalne funkcije ćelija jetre.
HOLIN: Holin ima važnu ulogu u metabolizmu masti u jetri. Deluje na sprečavanje skupljanja viška masnoća akumuliranih u jetri tako što pretvara višak masnoće u lecitin ili povećava iskorišćenje masnih kiselina u jetri.
ARTIČOKA: Pored toga što pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi, artičoka je vlaknasto zeleno povrće koje sadrži cinarin. Cinarin je jedinjenje fenolne kiseline koja je važna za svojstva kolagoga i koleretika. Stimuliše proizvodnju žuči u jetri i podstiče izbacivanje žuči iz sistema.
KARNITIN: Karnitin je aminokiselina i hranljiva materija koja učestvuje u metabolizmu masti kod sisara. Posebno je neophodna za transport masnih kiselina iz međumembranskog prostora mitohondrija u mitohondrijski matriks tokom razlaganja molekula masti.
ANTIOKSIDANSI: Imaju suštinsku ulogu tako što kontrolišu oksidaciju osetljivih membrana. Oni „brišu“ destruktivne slobodne radikale i štite ćelije od oštećenja.
Mervue LiverPak 500 – 60 ml

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Mervue LiverPak 500 – 60 ml“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Idi na vrh